Viktoria Houmann Selvkærligt vægttab

Kursusbeskrivelse til selvkærligt vægttab for kvinder

Her kan du læse om kurset selvkærligt vægttab til kvinder.

Du kan læse mere om hvad kurset er, og hvordan de enkelte moduler er opbygget.

Har du nogle spørgsmål, kan du altid skrive og spørge os om alt hvad du vil og jeg vil jeg svare dig hurtigst muligt.

  Vægttabskursus som endelig virker

  Ja det det har du jo nok hørt mange gange før – så hvorfor skulle du så tro på det nu?

  Før du kan opnå et vægttab der rent faktisk holder, er du nødt til både at vide hvordan din mad kommunikerer med din krop og hvordan dine følelser, dine tanker, dine vaner, din søvn, din motion og stress har betydning for din vægt.

  Coaching hele vejen

  Alt dette vil du lære på kurset, og du vil få coaching hele vejen.
  Når du arbejder på denne måde, vil du opleve en masse bonusser så som mere energi og glæde, mere passion, et øget selvværd, højre livskvalitet.
  Du vil gå fra at være ydrestyret, hvor du let kan skubbes omkuld til at blive indrestyret, hvor du vil hvile meget mere i dig selv.
  Har du smerter eller forskellige former for sygdomme, vil du ofte også opleve en stor bedring i disse.

  1 måned

  Introduktion – Kerneværdier

  Du begynder med en introduktion til hele kurset. Kurset er som skrevet ovenfor meget mere end en vægttabskursus. Det er et kursus i livsstilsændring.

  Har du prøvet slankekur før?

  Har du tidligere prøvet at være på slankekur og oplevet at det kun havde en midlertidig effekt, så er det fordi kroppen, hjernen eller dine følelser på et tidspunkt har taget over.
  Ofte er slankekure og træningsplaner kun er symptombehandling. De årsager der ligger bagved din overvægt er aldrig blevet behandlet – men det gør du noget ved nu!

  Balance I din krop

  Selvom du ikke skal på nogen kur, er det vigtig at du kommunikerer med din krop for at den kan komme i balance. Det gør du via bl.a. via kosten. Indtil du når til 4. og 5. måned, hvor du selv lære hvordan kosten taler med din krop, får du kostplaner du kan støtte dig til.
  Planerne skal hjælpe dig i forhold til at holde dit blodsukker stabilt og til at kommunikerer med dit stofskifte.

  Vigtigt

  Det er vigtigt, at du spiser din morgenmad, så du har energi nok til hele dagen. Du må heller ikke gå for længe uden mad, så du når at blive for sulten. Det er vigtig at du ikke spiser dit sidste måltid for sent. Det er vigtigt at du spiser langsomt og du spiser dig mæt, men ikke overmæt.
  Alt det kommer vi ind på senere, men til at starte med må du tage mine ord for gode vare.

  Krop og psyke

  Modulerne er lagt i en bestemt rækkefølge, fordi når vi både skal arbejde med psyke og krop er det vigtig at starte med et sundt, solidt fundament, og så arbejde videre derfra.

  Viktoria Houmann Selvkærligt vægttab

  Kerneværdier

  Efter introduktionen starter vi med at arbejde med dine kerneværdier. Dine kerneværdier er det der grundlæggende har værdi for dig.
  Rigtig mange mennesker har aldrig brugt energi på, at finde ud af hvad deres vigtigste kerneværdier er, hvilket i bund og grund gør at de levet et utilfredsstillende liv.
  Når du implementerer dine kerneværdier ind i alle aspekter af din hverdag, privat såvel som på jobbet, så bliver du automatiske mere glad, får mere energi og overskud. Det er her du er dig. Du går dermed fra at være ydrestyret til at være indre styret, hvilket gør at du kommer meget mere i balance, undgår stress og finder din indre power.

  Viktoria Houmann Selvkærligt vægttab

  Drømme

  Når du nu har kigget på dine kerneværdier, kigger vi også på dine drømme. Hvad drømmer du om i dit parforhold, i forhold til dit job og dit sociale liv? Nu hvor du kender til dine kerneværdier er der så noget der skal ændres, så dit liv kan blive så ægte som muligt?

  Hvorfor er dette modul vigtig? Det er det fordi, når du skal til at arbejde dine vaner, dine overbevisninger og dine følelser, er det vigtig, at det er i overensstemmelse mellem det der er værdifuldt for dig og de ting du ændre.

  I denne først måned får du udover dit undervisningsmateriale også 2 coaching samtaler, som foregår over telefonen.

  2 måned

  Vanernes magt

  Viktoria Houmann Selvkærligt vægttab

  Vaner er automatiseret handlinger, altså handlinger du gør uden at tænke over det, hvilket betyder at hjernen ikke behøver at bruge energi på at beslutte om handlingen skal udføres eller ej. Det er jo smart nok, fordi så kan hjernen bruge energi på noget andet, såsom at planlægge dagen eller andet.

  Succes eller ej

  Uanset om det er et vægttab du ønsker at opnå eller andre ting her i livet, så vil dine vaner være af stor betydning for om du får succes eller ej.

  Vi skaber først vores vaner, og derefter skaber vore vaner os” – John Dryden.

  Derfor er vi nødt til at kigge nærmere på dine vaner. Både dem du gerne vil skabe og dem du ønsker at slippe af med.
  Hånden på hjertet, har du ikke nogen vaner du gerne vil have ændret?

  Vaner fra du var lille

  Du har lige fra barnsben udviklet en lang række vaner, både i handlinger og i tanker som har formet dit liv, og nu er de blevet en del af din personlighed.
  Mange af disse vaner, har du gjort så ofte, at du ikke længere er bevist om at du gør dem.
  – Du må starte med at erkende at der er noget du ønsker at få ændret.
  – Dernæst skal du identificere de vaner der skal ændres.
  – Så skal du have identificeret hvor vigtig det er for dig at ændre dine vaner, i forhold til hvad det koster dig, kun hvis du ser, at du vil vinde mere på at ændre dine vaner, end du taber på at bibeholde dine vaner, skal du gå videre.
  – Herefter vil du så få de redskaber du skal bruge til at ændre dine vaner, og fastholder den.

  I denne måned vil der også være 2 coachingsamtaler.

  3 måned

  Overbevisninger

  Viktoria Houmann Selvkærligt vægttab

  Overbevisningerne bestemmer sammen med dine vaner din fremtid.
  Derfor skal du nu dykke ned i de mange overbevisninger, du har omkring dig selv, og finde dem der hæmmer dig i at nå dine mål.

  Men hvad er en overbevisning egentligt? Det er alt det du tror på, og som derfor er sandt for dig. Hvis det ikke er sandt for alle mennesker her på jorden, så er det faktisk bare en overbevisning, heldigvis kan overbevisninger ændres, hvis de hæmmer os i at opnå det vi gerne vil.
  Sagt på en anden måde, overbevisninger er en opfattelse af virkeligheden.

  Hvornår skaber vi overbevisninger

  Vores overbevisninger har vi som oftest (ligesom vaner) etableret i vores barndom. Gennem vores oplevelser og erfaringer, har vi overtaget dem fra andre mennesker. Det kan være fra vores forældre, eller fra samfundet, og vi tror så meget på dem, at vi ikke er klar over at det bare er en overbevisning. Vi forsvare og augmentere hvis andre tillader sig, at stille spørgsmål ved vores sandheder.
  Selv om vi forsvarer vores overbevisninger er de langt fra altid gode for os, hvis du for eksempel har en overbevisning om, at du altid er uheldig, vil du ubevist skabe situationer der kan bekræfte dig i at du er uheldig.

  Hæmmende overbevisninger

  Disse overbevisninger kalder vi hæmmende, fordi de forhindrer dig i, at opnå det du gerne vil. Hvis du har en overbevisning om at ”jeg vil aldrig opnå et permanent vægttab”, så er sandsynligheden for at du opnår det meget lille, med mindre du ændre din overbevisning.
  Det der er tricky her, er at dine overbevisninger ligger i din underbevidsthed. Her du skal ned og arbejde i din underbevisthed. Det kan du fx gøre ved en hypnotisør eller via mentaltræning som du vil lære at bruge her på uddannelsen.

  Igen vil der være to coachingsamtaler, efter undervisningen.

  4 og 5 måned

  Stofskifte, hormoner og fordøjelse

  Viktoria Houmann Selvkærligt vægttab

  I disse måneder kigger vi på kosten og alt hvad der har forbindelse til den. Du vil lære hvordan du får din appetitkontrol i balance, hvordan du får din krop til at skrue op for fedtforbrændingen, hvordan du sikre dig et stabilt blodsukker.
  Nøglen er at skabe harmoni mellem alle de dele af dit stofskifte, som indgår i dit appetitregulerende system. Du vil lære at hormoner som er budbringeren der har betydning for din sundhed og dit stofskifte.

  Tom mave

  Det er sådan at hvis din mave er tom, udskilles der hormoner der fortæller din krop og din hjerne at du er sulten.
  Hjernen forbereder nu maven på at den skal spise, og der begynder at blive udskilt insulin (endnu et hormon) fra bugspytkirtlen, hvis bare du tænker på mad.
  Når du så spiser, vil dine fedtceller og din mave på et tidspunkt give signal om at nu har du fået nok og du vil så stoppe med at spise.
  Via din kost kan du bringe dette kompliceret system i balance eller i ubalance. Du lære at arbejde med at få din ubalance i balance igen. På den måde får du et naturligt forhold til mad. Du vil lære at indtage den mængde mad kroppen har brug for, uden at du skal tælle kalorier eller på andre mærkelige slankekure hvor du skal spise en masse af en slags mad, eller undlade at spise fx kulhydrater eller fedt.
  Du vil også lære at se på hvordan giftstoffer, kunstige sødemidler og tilsætningsstoffer kan sætte hele dit system i ubalance og forhindre et vægttab

  Zoneterapi og akupressur

  Du får hjælp via zoneterapi og akupressur til at støtte kroppen til at udrense og slippe affaldsstoffer, giftstoffer og støtte kroppen i et vægttab. (jeg er uddannet holistisk energiterapeut hos Katrine Birk)

  I løbet af de 2 måneder vil du få i alt 4 coachingsamtaler.

  Viktoria Houmann Selvkærligt vægttab

  6. måned

  Mindfulness, mindful spisning  og kropsbevidsthed

  I denne måned skal du kigge på mindful spisning. Mindfulness er en tilgang til livet, som hjælper dig med at forankre dig i nuet og i nærværet. En stor del af dem der er overvægtige, lider også af stress og har problemer med at mærke deres egen krop og deres behov. 
  Ved at lære at være nærværende og spise mindfulness kan det hjælpe dig med at komme i balance og med at tabe dig.
  Det vil desuden gøre dig gladere og mindre stresset. Ved at være mindfulness kan du også blive mere bevidste om din krop.
  Din krop kommunikerer hele tiden med dig om du er sultne, mætte, trætte, har overanstrengt din krop, om du har brug for at slappe af, få dagslys osv.

  Har du mistet evnen…

  Rigtig mange mennesker har mistet evnen til at mærke kroppens signaler og forstå dem. Har du mistet evnen til at mærke dig selv fordi du er så meget oppe i dit hoved, at du næsten helt har afskåret dig fra din krop, medmindre din krop virkelig begynder at larme.
  Du kan lærer meget fra din krop, hvis du lærer at lytte. Som eksempel kan spændinger henover skulderågen være et tegn på at du bekymre dig for meget. Hvis du bekymre dig så spænder du ubevist op i skulderne.
  Dette modul handler altså om at lære at være tilstede i nuet, i nærværet og lytte til din krops visdom.
  Hvis du ønsker et varigt vægttab skal du lære at lytte til din krop.

  Viktoria Houmann Selvkærligt vægttab

  7. måned

  Søvn og vægt

  I denne måned arbejder du med søvnens betydning for din vægt. Søvnen har stor betydning på hvor godt du fungerer. Kroppen får repareret de skader og slid der sker i dagens løb, så det har betydning for vores indtag af mad og vores vægt.
  I denne måned lærer du hvordan søvnen påvirker kroppen, og hvad du kan gøre for at få en bedre søvn, så du vågner udhvilet om morgen og dermed giver dig den bedste start på dagen.
  Studier viser faktisk at du kan hindre et vægttab hvis din søv ikke er i orden.

  Viktoria Houmann Selvkærligt vægttab

  8 måned

  Motivation og motion

  I denne måned arbejder du med motion og motionens betydning. Du lære betydningen af motion, og hvordan du vælger en motionstype der passer dig.

  Er motion nødvendig eller ej

  Du lære meget om motion er nødvendig eller ej, i forhold til et vægttab.
  I 2015 blev der lavet en undersøgelse blandt folk i Tanzania, her viste det sig at selvom hadzaerne går ca. 10 km hver dag, er deres energiforbrug kun en lille smule højre end hos folk i vesten, der kører til arbejde og sidder stille det meste af dagen.
  Et andet studie viser at personer som motionere hver dag, ikke har et højre totalenerginiveau end personer der kun motionere få gange om ugen. Betyder det at det er lige meget om vi træner eller ej? Det og mange andre spændende ting vil du se nærmere på i dette modul.

  Viktoria Houmann Selvkærligt vægttab

  Jeg er…

  Jeg er ikke uddannet personlig træner eller instruktør så jeg giver dig ikke nogle øvelser, det overlader jeg til dem der har forstand på det. Du vil dog efter dette modul være meget bedre i stand til at finde den motionsform der er den rigtige for dig.

  9 måned

  Følelsernes betydning for dig

  Viktoria Houmann Selvkærligt vægttab

  I denne måned arbejder du med følelsernes betydning. Mange tror at de kan ændre sig blot de får den rette viden. Men fordi du forbinder mad med hygge, afslapning, nydelse, velbehag og trøst. Måske fordi du har følelser der larmer eller fordi du har taget på for at beskytte dig selv. Måske har du en sult efter noget andet.
  Det betyder det kan være utroligt svært at vedligeholde et vægttab. Når kroppen begynder at smide kilo, begynder følelserne at larme mere, så er det svært ikke at dulme dem med det du ved virker

  10., 11. og 12. måned

  Implementering, opfølgning og afslutning

  Her er der ingen ny undervisning, men du arbejder stadigvæk med dit vægttab og implementering af din nye livsstil og følger op på de udfordringer du måtte have behov for at arbejde med endnu, og der vil stadigvæk være tilbud om 2 coachingsamtaler hver måned.