Wellings Landsbymuseum

Danmarks Mest Særprægede Museum

http://wellings.dk/da_DK/
https://niipit.dk/wellings-landsbymuseum/wp-content/uploads/sites/633/2020/05/Wellings-Landsbymuseum.png

⚒ Wellings Landsbymuseum ⚒

Mejlbyvej 10
6660 Lintrup
Tlf: +45 74 85 52 86
Kontakt: info@wellings.dk


⚒ Wellings landsbysmuseum ⚒ Danmarks mest særprægede museum ⚒

Wellings landsbymuseum blev bygget fra 1973. Her begyndte Søren på en plan. Han ville genskabe en landsby og vise os alle hvordan vores bedste forældre levede.
Han samlede i mange år for at få nok byggematerialer og effekter fra 1900 tallet. Uden hjælp fra arkitekter eller byplanlægning så byggede søren i 23 år på landsbyen og den blev større og større. Det endte med at han fik skabt ikke mindre end 36 rum i et utal af huse, hvor han afspejlede livet i 1900 tallet.

Hvad indeholder Wellings landsbymuseum ⚒

Først og fremmest så finder du en kirke og den er så vaske ægte så der stadig bliver afholdt bryllup i den. Derudover finder du i landsbyen både skole, købmand, krostue hvor du må spise din medbragte mad. Der findes posthus, frisør, stuer fra klunke tiden og kalekammer samt soveværelse.

Wellings Landsbymuseum er bygget op som små huse der er lige så skæve som de var i 1900 tallet. Husene og rummene er fyldt med en masse effekter fra datiden. Alt sammen ting Søren har samlet over tid.

Da Søren Welling byggede Welling landsbysmuseum gik han efter devisen… Det er nemmere at få tilgivelse end tilladelse og således gik han i gang – Uden byggetilladelse eller anden tilladelse til sit projekt. Alt dette er der kommet på plads sener. Men han fik jo ret. Han fik tilgivelsen og dermed tilladelsen til sit lille landsbysprojekt.

Hvis du har lyst til et gensyn eller hvis du vil vise dine børn og børnebørn hvodan livet var i 1900 tallet så byder vi dig velkommen i Lintrup, sydjylland. Husk madpakken du må gerne spise den her.


Wellings Landsbymuseum

Se flere oplevelser