Adopter dit plejebarn Vores-Barn-Bibliotek

Adopter dit plejebarn

Hver 3 plejefamilie har ønske om at adopterer deres plejebørn.

Adopter dit plejebarn… er det overhovedet muligt?

Ankestyrelsen har undersøgt hvor stort ønsket er for at plejefamilier kan adopterer deres plejebørn og ønsket er stort.

Plejefamilierne siger

Der er mange grunde til, at plejefamilier ønsker at adoptere deres plejebørn. Mange plejefamilier fortæller, at en af de vigtigste grunde er den tætte relation, de har oparbejdet mellem dem selv og deres plejebarn. En relation der er ekstra stor i de tilfælde, hvor plejebarnet, har været hos dem siden barnet var spædt.

En stor del af plejefamilierne fortæller, at de ønsker at skabe kontinuitet og stabilitet under deres plejebarns fortsatte opvækst. 

Rant helt ind i sjælen

At være plejefamilie rammer helt ind i sjælen. Det er jo mennesker der er plejefamilier og det er små mennesker / børn der har brug for dem. Det røre ved noget inde i alle folk og selvfølgelig opbygges der følelser imellem plejefamilien og børnene.

Læs hele artiklen om at adopter dit plejebarn, på ankestyrelsens hjemmeside HER

At være plejefamilie handler om hele familien og er ofte en meget stor beslutning for både forældre og børn.

Plejebørn er med stor sandsynlighed børn der har personlige udfordringer og som har andre behov end plejefamilien som de kommer ind i. Derfor er det meget vigtigt at hele familien er rummelig og kan give plads til det nye medlem i familien.

Der er både behovet til barnet og behovet til de forældre der må have deres barn i plejefamilie. Ofte kræver det tilvænning fra alle parter og tid til at finde hinanden.

Som den familie der får sit barn sendt ud i en plejefamilie, er det specielt hårdt, fordi det ofte ikke er det familien selv har lyst til . Men barnets behov vejer tungere end deres egene behov.

Adopter dit plejebarn Vores-Barn-Bibliotek