Steinerskolerne

Du finder Steiner skoler i både Danmark og i udlandet. Her i Danmark findes der pt 13 Rudolf Steiner skoler fordelt i Jylland, Fyn og på Sjælland.


Rudolf Steinerskolen i Danmark

Rudolf Steiner, filosof og videnskabsmanden fra Østrig-Ungarn grundlage “Antroposofien” i 1913, der i dag kendes som Steinerpædagogikken i Danmark. Steinerskolerne i Danmark og Norge er de eneste der kaldes Rudolf Steiner skole eller nu Steinerskolen. Resten af skolerne rundt om i verden kaldes Waldorf-skoler.

Steinerskolen udvikler hele barnet og dennes kreativitet

I virkelighedens verden og i barnets verden er kreativiteten, det naturlige og musikken, ikke sort og hvid, men naturlig og åben for forskelligheder og det kreative sind. Steinerskolen udvikler børn over mange år og tilbyder op til 12 klassetrin. Eksamen består ikke at en prøve som vi kender det fra folkeskolen men en evaluering der er meget velbeskrevet af det enkelte barn. Efter 12 klasse skal eleverne bestå en eksamen. Når denne er bestået er eleverne på samme faglige niveau som gymnasie elever.

Steinerskolerne i Danmark og på verdens plan

I Danmark findes der i 2020, 13 skoler der underviser efter Steinerpædagogikken men på verdens plan findes der mere end 750 skoler og ikke mindre end 1200 børnehaver. Disse tal ændre sig hele tiden. Hos Wikipedia kan du se tallene for 2015. Antallet af skoler har være lidt dalende de sidste 5 år men som samfundet ændre sig over tid så vil du se flere Steinerskoler i de kommende år.

Besøg Vores Barn og få mere inspiration