Skøn natur der indbyder til masser af vandre ture.
Man siger at i alle de måneder der staves med et R der kan du med fordel hente østers i vadehavet og nyde dem både friske og tilberedte.
Naturen ved vadehavet byder på masser af råvarer til din aftensmad.
Hvad sker der med Søndernæsgård ved Skærbæk?
Søndernæsgård har valgt at lukke ned efter flere år på bagen og Lea der stod for worksop og kurser holder nu focus på at undervise på UC SYD i Esbjerg.
Mange har besøgt Søndernæsgård og prøvet Gourmet under åben himmel. Først fik du en rundvisning i den store urtehave hvor der kunne samles ingredienser til maden. Herefter gik turen til det kæmpe udekøkken, lige på grænsen til Nationalpark Vadehavet. hvor det var muligt at lave Pizza. Dejen var altid en lækker langtidshævet dej der var lavet på friskkværnet enkorn / emmer eller måske kæmpedurum. Rømøslagteren stod for den gode skinke og Naturmælk stod for den økologiske ost der blev revet over pizzaen. Når du havde fået det fyld på Pizzaen som du ønskede af lokale råvarer, blev den bagt i den bedste italienske stenovns stil. Stenovnen er bygget ude i det fri kun omgivet af naturen, bålsted og vask. Hvis du ville have en kold øl så stod Ribe Bryghus for øllet. Andre der ville have unden alkohol kunne nyde Vibegaards Frugtplantages drikkeklar single saft. Det er det som kaldes vaske ægte Gourmet under åben himmel.
Naboen overtager alle aktiviteter så fortvivl ikke. Naturcenter Tønnisgård der i forvejen afholder mange aktiviteter i og omkring vadehavet tilbyder fremover også aktiviteter med mad under åben himmel.