Pay it forward Denmark logo

Hvad er Pay it forward Denmark

 

PAY IT FORWARD Denmark er en underafdeling fra USA.

Hele begrebet, Pay it forward, stammer så langt tilbage som år 341 fra et komedie spil i Athen. Ordene Betal det frem er et udtryk for at beskrive modtageren af en god gerning, der tilbagebetaler den til andre i stedet for at den oprindelige velgørenhed.

Sener hen er udtrykket blevet genopfundet og brugt i forskellige sammenhænge, eks. i et brev til Benjamin Webb dateret 25. april 1784 af selveste Benjamin Franklin.
Brevets indhold lød sådan her “Jeg gør mig ikke til at give en sådan gerning Jeg låner det kun til dig. Når du […] møder med en anden ærlig mand i lignende nød, skal du betale mig ved at låne denne sum til ham; forpligter ham til at udbetale gælden ved en lignende operation, når han skal kunne, og skal mødes med en anden mulighed. Jeg håber det kan således gå mange hænder, før det mødes med en knave, der vil stoppe sin fremgang. Dette er et trick for mig for at gøre en god handel med lidt penge.”

Der er et utal af eksempler på hvordan udtrykket er blevet brugt op gennem tide, mange af dem kan du læse om her på WIKIPEDIA hvor vi også har fundet vores citater.

Filmen

Det mest kendte PAY IT FORWARD i nyere tid er filmen af samme navn. Filmen om drengen der fik en skoleopgave og løste den med et net af gode gerninger hvor enden ville blive at gøre verden til et bedre sted at være.

Niipit har taget Pay it forward holdningen til sig. En af de ting vi har kunne gøre er at prøve og samle “giver” og “modtager “et sted så overskueligheden er nemmere. Det har vi gjort i Niipit – Giv det videre.

Niipit – Giv det videre, har kontakt med flere virksomheder der donerer overskud til godkendt medlemmer hos Niipit – Giv det videre.

Et medlem ansøger om at kunne modtage doneringer, når de er godkendt til dette. Får modtageren nogle rabatkoder til at “handle” for.

Nogle medlemmer køber selv flere koder og andre medlemmer får koder grundet deres store behov for hjælp.

Niipit – Giv det videre har ingen økonomisk overskud på denne ordning.

PAY IT FORWARD Denmark har set Niipit Giv det videre, samt grundtanken om systemet og pga sin NOT FOR PROFIT holdning ønsker vi at støtte op om dette koncept.

PAY IT FORWARD Denmark og Niipit Giv det videre vil fremafrettet udstede diplomer til de virksomheder der donerer gennem Niipit Giv det videre.

Virksomheder der får diplomer må bruge dem i markedsføring on- og offline.

Stop Spild Giv det videre