Pay it forward Denmark logo

Pay it forward

Hvad er PAY IT FORWARD Denmark? 

Hele begrebet, Pay it forward, stammer så langt tilbage som år 341 fra et komedie spil i Athen. Ordene Betal det frem, er et udtryk for at beskrive modtageren af en god gerning, der tilbagebetaler den til andre i stedet for at den oprindelige velgørenhed.

Sener hen er udtrykket blevet genopfundet og brugt i forskellige sammenhænge. Eks. i et brev til Benjamin Webb dateret 25. april 1784 af selveste Benjamin Franklin.

Brevets indhold lød sådan her:

“Jeg gør mig ikke til at give en sådan gerning. Jeg låner det kun til dig. Når du […] møder med en anden ærlig mand i lignende nød, skal du betale mig ved at låne denne sum til ham. Forpligter ham til at udbetale gælden ved en lignende operation, når han skal kunne, og skal mødes med en anden mulighed. 

Jeg håber det kan således gå mange hænder, før det mødes med en knave, der vil stoppe sin fremgang. Dette er et trick for mig for at gøre en god handel med lidt penge.”

Der er et utal af eksempler på hvordan udtrykket er blevet brugt op gennem tide, mange af dem kan du læse om her på WIKIPEDIA hvor vi også har fundet vores citater.

Filmen Pay it forward

Det mest kendte PAY IT FORWARD i nyere tid er filmen af samme navn. Filmen om drengen der fik en skoleopgave og løste den med et net af gode gerninger hvor enden ville blive at gøre verden til et bedre sted at være.

Pay it forward – Stop Spild – Giv det videre

Niipit opfordre alle til at stoppe spild og give så meget videre som det er muligt. Køb og sælg brugte ting. Giv dit overskud væk stedet for altid bare at smide ud. Stop bruge af unødig papir og plastik og genbrug tøj

Tilbage til Niipit Blog