Laks på bagesten med lime efter

Laks på bagesten med lime

Laks på bagesten med lime efter
Laks på bagesten med lime efter

Laks på bagesten med lime er utrolig nemt at lave og smager fantastisk.

Jeg har altid bøvlet med at få stegt min laks så den ikke var brændt men heller ikke rå indvendig og stadig saftig over det hele men efter jeg fik fat i en bagesten fra bagesten.dk så er mit liv bare blevet så meget lettere.

Dette skal du bruge

Det stykke laks du kan se der er på lige omkring 800 gram. det er både stort og tykt så det er et godt stykke.

Jeg har kun brugt en god oliven olie, økologisk lime, rødløg da de er lidt bløde i smagen og citronpeber.

Sæt ovnen på 225 grader

Først satte jeg ovnen til at varme op i ca 20-30 min før jeg skal bruge den.
Min bagesten ligger altid inde i ovnen både fordi den er ret tung, ca 3 kg, og fordi så bliver den varmet op hvergang og den er med til at give min ovn et helt nyt liv

Så har jeg taget et stykke bagepapir og foldet kanter på så det bliver til en lille rede. Det er ikke så svært.
Så har jeg hældt en god slat olie ned på bagepapiret og drysset citronpeber ned i olien.

Herefter har jeg lagt min laks på bagesten med skindet op af, så får “kød” siden olie og citronpeber med det samme.
Så vender jeg laksen så den ligger på skinne oven på olien. Nu har jeg olie på begge sider ude at jeg er blevet fedtet helt til.

Så skære jeg lime ud i små stykker og ligger ovenpå og ved siden af.
Jeg skære rødløg ud i grove skiver og ligger det sammen med lime og laksen.

Nu er den klar til at komme ind i ovnen

Herefter er den klar til at komme i ovnen. Sådan ser min laks ud inden den kommer i ovnen.

Laks på bagesten med lime før
Laks på bagesten med lime før

Ind i ovnen på 225 grader

Når ovnen er på 225 grader så sætter jeg laksen ind i den lille rede jeg har lavet af bagepapir direkte på bagestenen og så venter jeg.

Aller først så trækker laksen sig sammen på grund af varmen nede fra og skindet bliver himmelsk af at få varmen på den måde.

15 minutter

Så skal laksen have ca 15 min på den varme bagesten og du kan se når den er færdig. Den ser bare smask hamrende lækker ud og lige klar til at spise.

Hvis du er I tvivl så sæt en metal spartel ind under bagepapiret og løft laksen lidt så de skille lidt ad så kan du se ind om den er mørk eller lys indvendig.

Men 225 grader I 15 min så får du en sprød velstegt saftig laks som du sent vil glemme.

Velbekommen fra Louise.


Niipit Madopskrifter takker louise for de flotte billeder og den lækre opskrift.

Har du en opskrift som du gerne vil have online så er du velkommen til at sende den ind til os