Boller bagt på Bagesten.dk
Opdateret 10 August 2019

Her hos Niipit der bager vi ret tit.

Der er ikke noget så lækkert som frisk bagt brød. Først duften mens det er i ovnen og derefter duften mens brødet bliver køligt og tilsidst… SMAGEN MUMS

Som noget nyt så har vi fået fat i en bagesten. Det vil altså sige det er IKKE en bagesten men en plade i stål som er lige til at ligge ind på risten i ovnen.

Det første jeg tænkte da jeg pakkede den ud var. FEDT den kan ikke knække. Jeg har før haft bagesten til ovnen og de er alle knækket, uden undtagelse. Så det at den her er i stål er virkelig et kæmpe plus.

Jeg fik den hurtigt pakket ud og hevet belægningen af den, og vasket den af så den var klar til ovnen. Jeg havde melet klar så ind i ovnen med Bagesten og fik den varmet op.

Bollerne blev gjort klar på bagepapir og sat på de medfølgende “Spader” til at få dejen ind på bagestenen.

Det blev hurtigt synligt at bollerne fik varme nedefra. Hold nu magle, de boller hævede helt vildt op. Samtidig med at varmen fra oven gav dem farve. 16 min sener kunne jeg hive en plade fuld store lærke boller ud af ovnen. Deres størrelse var meget større end de plejede og bunden var lige så lækker som et stenbagt brød.

Sprød og rigtig lækkert bagt.

Her fra Niipit anbefaler vi i allerhøjeste grad en bagesten og “spader” du kan se meget mere her

Vi har sener også brugt bagesten når vi har lavet laks i ovnen.

Hvis du tager bagepapir og laver en lille skål af papir.
Olie i bunden.
Skind siden ned af mod papiret.
Krydderurter og så er fisken klar til at komme i ovnen.

Da vi satte fisken ind med “spaden” kunne vi se fisken trække sig sammen omgående og fisken fik i den grad varme både nede fra og oven fra.
Efter KUN 12 minutter var fisken færdig.
Lækker, saftig og sprødt skind. Lige som laks skal være.

Husk ovnen skal være varm og bagestenen skal være varmet igennem det gør vores ovn på 15 min.

Del på

Skriv et svar