Galleri

En farlig situation, der kan udvikle sig. Hesten har lært sig at dreje hovedet væk og sætte i trav i modsat retning af den, der trækker, når den ikke har lyst til at følges med personen i den anden ende af tovet.

I dette tilfælde har hesten haft så megen held med metoden, at den bare løber stærkt nok, så man til sidst ikke længere kan følge med, og den er fri igen.

Men når hesten sådan løber foran kommer du på et tidspunkt til at være lige der, hvor baghovene kan ramme dig.

Hesten kan også bare sætte i galop og løbe hen hvor den vil. Måske ud foran en bil eller den kan trække en anden hest med sig.

Når en hest på denne måde bruger sin kræfter imod dig, så lad være med at forsøge at kæmpe dén kamp. Den er tabt på forhånd.

Du må være klog i stedet for. I dette tilfælde fandt jeg ud af, at hesten var bange for at noget, den engang havde oplevet, skulle ske igen. Altså skulle hesten blive tryg ved, at der ikke skete noget dårligt, når den blev taget ind.

Altså fx. gå med hesten mod stalden MANGE gange, og bevise for den, at det farlige ikke sker igen. Det er en stor tålmodighedsopgave. For du må være sikker på, at alt, hvad der sker med hesten, EFTER den er blevet fanget er sikkert og trygt for den. Det tager tid – men der er ingen andre veje, ingen træningsmetoder eller nogen form for hårdhed virker her. Og det er også helt urimeligt overfor hesten, at den skal trænes med hårde metoder, når den i virkeligheden er bange.