Rødding apotek stop spild

Besøg hos Rødding Apotek

Den 23 og 24 August stod vi på Rødding Apotek og snakkede med de folk der kom forbi.

Det var nogle rigtig hyggelige timer og vi fik snakket med mange søde mennesker.

Rigtig mange af dem vi snakkede med vidste ikke at apoteker har spild. Men jo apotekerne har spild lige som mange andre butikker.
Det spild som apotekerne har er ofte ikke spild endnu men vare der har kort holdbarhed eller er tæt på sidste salgs dato.

Det kan være alt fra cremer, tandpasta, shampo og balsam, til plaster, bandager, vitaminpiller til store og små eller det kan være kosttilskud, ja en dag var der endda nikotinplaster. Vi har snakket med fødevarestyrelsen om netop kosttilskud og vitaminpiller/mineraler. Deres svar er klart og let at forstå.

De omtalte vare bliver ikke dårlige fordi sidste holdbarhedsdato er overskredet, men man må forvente at virkningen aftager over tid.
Derfor kan du hjælpe med at bekæmpe spild ved at købe apotekts spild før det bliver sendt til destruktion.

Apoteket har et ønske om at hjælpe dem der ikke har så meget at gøre med til hverdag og derfor ofte afholder sig fra at købe eks. vitaminpiller eller creme til huden.

Som der var en herre der spurgte. Hvordan kan det være at apoteket overhoved får overskudsvare? Ja det var jo et rigtig godt spørgsmål. Hvis vi først tænker på at det er apoteket der har købt for meget hjem så kan vi til dels blive enige om at det har de, hvis de ender med at have for meget. Men hvorfor har apoteket købt for meget hjem? Jo det er jo fordi de vil være sikre på at de har vare på hylderne når vi kommer for at købe noget. Vi har jo vænnet os til at der altid er mange vare på hylderne. og JA vi gider jo heller ikke at gå forgæves når vi skal handle.

Det kan også være fordi apotekerne skal købe en bestemt mængde vare hjem af gangen. Eller måske fordi de ved at købe stort hjem, så kan lave gode tilbud til os kunder.

Hvorfor tror du at der opstår spild på et apotek ?

Del på

Skriv et svar