Efterårs billede karla valentin

Besøg hos Karla Valentin

I lørdags var vi fra Niipit Giv Det Videre på besøg hos Karla Valentin for at snakke lidt om hendes donationer. Vi spurgte bl.a. Hvorfor hun vælger at hjælpe andre på denne måde, og hvad hun selv får ud af det.

Læs her hvad hun sagde om det…

Vi møder Karla Valentin en lørdag eftermiddag, hvor vi går en tur i blæsevejret og mærker efterårets kulde nærme sig. Snakken løber hurtigt hen på hvorfor Karla har valgt at donere 1 times samtale til folk der har problemer i parforholdet.

Karla syntes det giver mening for hende at hjælpe mennesker, der selv har et ønske om at få hjælp. Folk som sandsynligvis ville fravælge at søge hjælp pga. den udgift, det jo er at få en samtale med en professionel vejleder.

De fleste folk, der er i job og har fast indtægt ringer jo bare og bestiller en samtale, hvis de ønsker hjælp. Hvorimod de færreste par på f.eks. kontanthjælp har så meget luft i økonomien, så de bare kan trække pengene ud af budgettet hver måned, som det jo vil kræve på almindelige vilkår.

Hvis vi ikke er nogle der hjælper disse par, så kan det jo i værste fald ende med, at de går fra hinanden og måske efterlader nogle børn, som i værste fald bliver tabt i systemet. Så for Karla Valentin giver det rigtig god mening at give lidt af sin tid til par, hvor hun både kan se og mærke at det gør en forskel.

Forskellen mellem at donerer penge / hjælp

Vi spørger ind til forskellen mellem at donere penge til en forening eller indsamling og donere rådgivning via Niipit Giv Det Videre.

Karla Valentin fortæller, at hun aldrig giver til foreninger pga. alle de dårlige historier, der har været om at pengene går til administration, rødvin eller helt andre formål end det de var tiltænkt. Når hun donerer til Niipit Giv Det Videre kan hun se, at hendes donation ender hos folk som har brug for hjælp og som selv har henvendt sig.

Når folk benytter sig af Karlas donationer betaler de jo 5 kr. til Niipit Giv Det Videre og vi spørger Karla, hvordan hun så har det med det?
Niipit oplyser jo, at pengene går til vedligeholdelse og drift af hjemmesiden og vigtigere; til at køre rundt i landet og finde flere virksomheder, der vil donere. Så hvis det betyder at Niipit Giv Det Videre kan opretholde deres fantastiske system og hjælpe folk for 5 kr., så er det HELT i orden med Karla Valentin.

Vi spørger Karla, om hun hjælper folk på andre måder.

Ja, det gør hun faktisk. Karla er en af dem der giver de hjemløse 20 kr for et blad. Igen handler det om, at hendes hjælp går til mennesker, der står og har behov for hjælp. Det føles mere nærværende at hjælpe i nærområdet hvor Karla Valentin selv opholder sig end at hjælpe i et land langt borte, hvor en stor del af doneringen går op i administration.

Vi spurgte Karla om hvad hun forventede at få ud af at donere nogle af sine ydelser til mennesker der har brug for hjælp.
Her svarer hun, helt uden at tøve: Hvis det hjælper en familie til at blive sammen, så betyder pengene faktisk ikke så meget for mig. Det at vide, at jeg har været med til at gøre en forskel – og måske reddet en familie fra at gå i opløsning, giver mig en større tilfredsstillelse end penge. slutter Karla Valentin.

Besøg Niipit Stop Spild Giv Det Videre her

Del på

Skriv et svar